

Marche IGT
Sangiovese
It is the most popular red grape variety grape in Italy, cultivated for centuries in the Marche region where it finds its perfect expression, and it is a pleasure to savor it perhaps together with a Ciauscolo, a salami with an unforgettable flavor typical of these lands.
Appellation: Marche IGT
Grape: Sangiovese
Vinification: Maceration at controlled temperature
Ageing: 3 months in bottle
Color: Ruby red with violet reflexes
Bouquet: Pleasant with floral and soft fruit tones
Taste: Dry, fresh, balanced with hints of marasca cherry in the aftertaste
Food combination: Risotto with porcini, roast chicken with spinach, sweet potato pie
Alcohol: 12,5%
Serving temperature: 14° - 16°


Il Sangiovese è uno dei vitigni principali dell’azienda e viene coltivato in diverse aree. In particolare le uve di questo vino provengono da un vigneto della zona denominata Polpano ed è coltivato a Guyot. L’impianto è del 2006 e ha 5.000 viti per ettaro.
La vendemmia avviene alla fine di Settembre.